De zomer loopt op zijn eind en het begin van de herfst is hét moment om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom wordt op 16 september weer het Duurzame Helden Festival Alkmaar op het Canadaplein gehouden.

Deze zesde editie bieden de gemeente en haar partners Alkmaar Energie en Duurzaam Bouwloket weer de kans om snel aan goede informatie te komen over duurzaamheid en gunstige financiering. Er zijn natuurlijk ook aanbieders.

Verder wordt 'Alkmaar Aardgasloos' gepromoot. Vooral met stadsverwarming wil de gemeente hier naartoe. Om 12:00 en 14:00 uur geeft meesterkok Marco Louter demo's om te laten zien en proeven hoe lekker en makkelijk aardgasloos koken kan zijn. Hij maakt vanzelfsprekend zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische producten.

Ondernemers van de Eerlijk Winkelen Route Alkmaar zijn ook van de partij met Fairtrade en biologische producten. De imker van de bijenstal Beverkoog geeft om 13:00 uur een presentatie over de bij in de bibliotheek.

Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast: “Het is goed om te zien hoeveel aandacht er in Alkmaar en regio al is voor alle soorten van duurzaamheid. Dit jaar ligt de focus van de markt op toepassingen die mensen zelf kunnen gebruiken om hun woning te verduurzamen. Als gemeente proberen we met deze markt nog meer bewustwording te creëren en duurzame initiatieven te stimuleren. Voor zowel bewoners als bedrijven.”

Het evenement duurt van 11:00 tot 16:00 uur.
Pin It
Bekeken: 3274x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/