Planten zijn veel slimmer dan wij denken. Ze kunnen met elkaar communiceren en samenwerken, bewegen, zich op ingenieuze manieren voortplanten en reageren op geluid en licht.

De Tuin als Lab is een project van de NVBT. Van half september tot eind oktober laten de 25 botanische tuinen van Nederland zien dat planten veel meer doen dan wij kunnen waarnemen. Tijdens het project reist een pop-up kas langs de tuinen. In het weekend van 16 en 17 september staat hij in Hortus Alkmaar.

Vijf studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag hebben een kunstwerk gemaakt, geïnspireerd op communicatie met en door planten. Zij demonstreren hun kunstobject in de pop-up kas. Jan Köhler laat zien en horen wat planten voelen en Veerle Pennock toont haar 3D robotinsecten die de natuur nieuw leven geven.

Kinderen kunnen in de pop-up kas verschillende proefjes doen, zoals zaden bekijken door een microscoop, schilderen met planten en bessen en zien hoe planten zich voortplanten. Meer informatie is te vinden op www.hortusalkmaar.nl en www.botanischetuinen.nl

 
Pin It
Bekeken: 2788x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/