Donderdagmiddag ging het alarm bij OBS De Vlindertuin in de Slochterwaard in Alkmaar af. Een rookmelder had alarm geslagen zo bleek na een blik op het meldpaneel.

Het alarm werd uitgezet en het gedeelte vande school waar de melder hangt werd gecontroleerd. Maar er werd niets gevonden. De rookmelder bleef echter volhouden dat er toch echt iets aan de hand was. Bij een volgende inspectieronde werd dan toch rook gezien.

Hobby- en schildermateriaal dat in een hok bij het technieklokaal was opgeslagen had door nog onbekende oorzaak vlam gevat. De vlammen waren nog dusdanig pril dat een brandblusser voldoende was om een einde aan het vuur te maken.

Brandweer, politie en ambulance waren inmiddels allemaal ter plaatse, bewonderend gadegeslagen door de kinderen die geheel volgens het geldende veiligheidsprotocol in groepjes op het schoolplein stonden.

Vanwege de ontstane stank heeft het incident de kinderen een vrije middag opgeleverd. De politie doet mogelijk nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Pin It
Bekeken: 3148x
https://ee.itk.ac.id/data/