Vorig jaar werd nog nipt gewonnen van de Big Bulls, maar zondag waren de Alkmaarse rugbyers kansloos in Almelo. Deels omdat er geen reserves waren, werd na de eerste helft al tegen een 40-0 achterstand aangekeken. De eindstand werd 85-5. De ploeg troost zich met de gedachte dat het samenspel verbetert, dat de scrum op orde is en dat er volgend jaar versterking komt uit eigen kweek.

Al vrij snel na de kick-off kwam Almelo op 5-0. Een paar minuten later kreeg de tegenstander een strafschop wegens offside, maar Davey Vrijhoef kreeg de bal net niet tussen de palen voor 3 punten. De Big Bulls sloegen terug met een try plus een rake bonustrap op de palen (12-0), maar kwam daarna een tijd lang niet doorbreken. In de slotfase van de eerste helft hadden ze de zwakke plekken in de Alkmaarse verdediging echter gevonden en volgde een afstraffing die stopte bij 40-0.

In de tweede helft kon Alkmaar na nog een try tegen eindelijk een serie goede aanvallen uitvoeren, waaruit Jeroen Wiebes een try in de hoek van het veld scoorde. De lastige conversie werd gemist door Davey Vrijhoef, waardoor het bleef bij 45-5.

De nul was van het scorebord, maar Alkmaar kon het tij ondanks alle inspanningen niet keren en de Big Bulls liepen uit naar 85-5. In de slotfase leek Alkmaar nog één keer te kunnen scoren in een strijd vlak bij de goallijn, maar het mocht niet zo zijn.

De Alkmaarse R.U.F.C. 1 staat onderaan met drie keer verlies en een fiks negatief doelsaldo. Volgend weekend heeft de ploeg betere kansen tegen middenmoter Zwolle H1.
Bekeken: 2099x