Alkmaar Centraal


De gemeente heeft berekend dat een op de vijf automobilisten in Alkmaar geen parkeergeld betaalt. Doordat zoveel mensen een boete moeten betalen zijn de gemeente-inkomsten naar schatting met 2,5 ton gestegen. In drie jaar tijd is het aantal parkeerders dat niet betaalt van 10 naar 20 procent gestegen.

Gemeentewoordvoerder Wouter Kraakman denkt dat er niet meer parkeerwachten bij zijn gekomen en dat bijvoorbeeld handhaving ook niet vaker rondloopt. Bij de parkeerwachten die er zijn wordt gewoons steeds vaker niet betaalt. Hij benadrukt wel dat het doel van de gemeente nog steeds is om mensen te laten betalen voor het parkeren in plaats van ze te bekeuren.

Het is de gemeente niet duidelijk waarom er steeds vaker niet betaalt wordt. Het is wel duidelijk dat (vooral toeristen) moeite hebben met parkeermeters waarbij het kentekenen moet worden ingevoerd. Toch is er geen duidelijke daling in betaling te zien sinds mei 2016, toen die meters werden geplaatst. In tegendeel: toen steeg het aantal betalers juist heel even.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl