Alkmaar Centraal


Een muzikale reis door het hoofd van iemand met dementie. Met deze bijzondere voorstelling ‘Vergeten’ reist het Nederlands Kamerkoor door het land en komt op vrijdag 15 maart naar de Grote Kerk in Alkmaar. Grote namen als Arjan Ederveen, Erik Bosgraaf en zanger Spinvis werken mee aan deze voorstelling.

Dementie is in Nederland de meest voorkomende doodsoorzaak. Tido Visser, directeur van het Nederlands Kamerkoor, zag zijn vader – de beroemde operazanger Lieuwe Visser – steeds dieper wegzakken in Lewy Body Dementie: een vorm van dementie die niet alleen vergeetachtigheid veroorzaakt, maar ook hallucinaties en waanbeelden. Nu, vijf jaar na zijn dood, stelt het Nederlands Kamerkoor zich met muziek de vraag: wat maakte hij door? Waar houdt de geest op en waar begint het universum?

Diverse kunstenaars werken mee aan dit multidisciplinaire concert. De teksten werden geschreven door Erik de Jong, beter bekend als Spinvis. Acteur Arjan Ederveen speelt de rol van een huisarts die bij zichzelf beginnende dementie constateert. Virtuoos Erik Bosgraaf speelt op de blokfluit en improviseert samen met livegeluidskunstenaar Jorrit Tamminga. Componist Matijs de Roo schreef voor het Nederlands Kamerkoor een driedelig werk voor blokfluit en koor.

Na afloop van de voorstelling is er een een aftertalk, met professor Philip Scheltens van het VU Alzheimercentrum, Maartje de Lint en Tido Visser. Zangeres en trainer Maartje de Lint gaat dieper in op hoe zang een rol kan spelen in de zorg voor mensen met dementie en in het activeren van het dementerende brein.

Het concert ‘Vergeten’ van het Nederlands Kamerkoor is op vrijdag 15 maart in de Grote Kerk Alkmaar te zien en te beluisteren. De voorstelling begint om 20:15 uur. Toegangskaarten kosten 26 euro en kunnen worden gereserveerd via de website van TAQA Theater de Vest of via de theaterkassa. De theaterkassa is  dagelijks bereikbaar tussen 12.00 - 16.00 uur op telefoonnummer 072 – 548 99 99. (Foto: Roman Jans)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl