Alkmaar Centraal


Le Champion heeft in 2018 ruim 1 miljoen euro verzameld voor goede doelen. De in Alkmaar gevestigde stichting verzamelde dit fantastische bedrag dankzij rond 250.000 deelnemers aan 25 hardloop-, fiets- en wandelevenementen in het land. Voorzitter Ruud van der Velde: “Ik ben er trots op dat Le Champion zich niet alleen sportief met fraaie sportevenementen profileert, maar op deze wijze ook maatschappelijk een prachtige bijdrage levert die de wereld een beetje mooier kleurt.”

Le Champion bestaat dit jaar 50 jaar. Aan bijna elk evenement is een goed doel gekoppeld waar deelnemers een vrijwillige bijdrage aan kunnen leveren. Zo leverde de TCS Amsterdam Marathon bijna 60.000 euro op voor het Cancer Center Amsterdam en de Dam tot Damloop bracht ruim 45.000 euro bij elkaar voor Right To Play. Ook zijn er goede doelen die startnummers inkopen en voor een kleine extra bijdrage doorverkopen.

Goede doelen die in 2018 zijn gesteund, hebben een ANBI-status (Algemeen nut beogende instelling) en zijn op terreinen actief van gezondheid & welzijn tot internationale hulp. Andere bekende goede projecten zijn Plus Wandel4daagse Alkmaar, de NN Egmond Halve Marathon en de Ronde van Noord-Holland, maar ook lokale projecten in Noord-Holland worden ondersteund, zoals Gejut, de renovatie van Meelmolen De Lastdrager in Hoogwoud en het Huis van Hilde in Castricum.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl