Alkmaar Centraal


Op KunstNetTV is tot eind mei een portret van de Alkmaarse kunstenares Hellen van Meene te zien. Aanleiding is haar fototentoonstelling ‘De Zeven Werken van Barmhartigheid’ in de Alkmaarse Grote Kerk. KunstNetTV filmde de Van Meene tijdens de inrichting van deze tentoonstelling.

KunstNetTV gunt de kijker een exclusief kijkje achter de schermen. Hoe richt je een tentoonstelling in? Welke afwegingen maak je? Hellen van Meene doet dat op een voor haar kenmerkende manier: ontwapenend, duidelijk en zoekend. Haar fototentoonstelling ‘De Zeven Werken van Barmhartigheid’ is nog tot en met 7 juli in de Grote Kerk in Alkmaar te zien. Het oorspronkelijke zevenluik ‘De Zeven Werken van Barmhartigheid’ van Meester van Alkmaar (1504) laat de zeven manieren zien, waarop de mens barmhartigheid kan tonen.

Om de restauratie van de Grote Kerk te betalen, werd het topstuk in 1918 aan het Rijksmuseum verkocht. Een eeuw later vroeg Cor van Kessel (Alkmaar Rondom) aan Hellen van Meene om met zeven grote fotowerken haar visie op dit onderwerp te geven. Het resultaat is een beeldend verhaal met een onheilspellend perspectief. De zeven foto's worden geëxposeerd in combinatie met haar eerdere werk.

Hellen van Meene (Alkmaar, 1972) studeerde fotografie aan de Amsterdamse Rietveld Academie. Haar werk behoort tot de collecties van onder andere het Guggenheim Museum in New York en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ze exposeerde onder meer in Fotomuseum Den Haag, The Art Institute of Chicago, op de Biënnale van Venetië en in Huis Marseille te Amsterdam. Ook publiceert ze in internationale tijdschriften.

Meer informatie en programma’s staan op de website van KunstNet. De uitzendingen zijn dagelijks om 10:00 uur en 22:00 uur te zien op het TV-kanaal van Alkmaar Centraal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl