Alkmaar Centraal


Dertig vrijwilligers uit Sint Pancras gaan in juli langs de deuren in het dorp om aan hun mede-inwoners te vragen wat hun mening is over de aankomende gemeentelijke fusie. Dat meldt het NHD. 

Onlangs werd al een onderzoek onder inwoners gehouden middels een vragenlijst, maar niet iedereen heeft deze ontvangen. In sommige gevallen werden er te weinig vragenlijsten verstuurd naar adressen, waardoor niet alle bewoners de mogelijkheid kregen om hun voorkeur door te geven. Daarom is de Dorpsraad van Sint Pancras met het idee gekomen om een petitie te houden, waarbij alle huizen in het dorp bezocht worden door vrijwilligers. Indien nodig worden adressen meerdere keren bezocht, om er zeker van te zijn dat alle meerderjarigen hun voorkeur voor Alkmaar, Heerhugowaard, of geen van beiden kunnen aangeven.

Een van de vrijwilligers die zich heeft aangemeld, Rob Spaans, vertelt tegen de krant dat dit idee vooral ontstaan is doordat inwoners zich te weinig betrokken voelden bij de fusie: ,,Onze grootste moeite is dat het hele fusieproces onvoldoende democratisch is geweest. Het gaat ons erom dat de mening van de inwoners zorgvuldig gemeten wordt.’’

De uitslag van de eerder gehouden enquête zou eind deze maand bekend moeten zijn. In september wordt hierover vergaderd. Wanneer de uitslag van de petitie bekend is, is nog onduidelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl