Alkmaar Centraal


Provincie Noord-Holland heeft over 2018 in totaal 1,75 miljoen euro aan boetes opgelegd aan Connexxion, omdat prestatieafspraken niet werden gehaald omtrent elektrisch busvervoer. Dit meldt VPRO. De boetes kwamen niet onverwacht. Van tevoren was al duidelijk dat de VDL te weinig bussen kon leveren. De kans is aanzienlijk dat meer boetes volgen.

Voor Noord-Holland Noord had Connexxion bij de start in juli 2018 pas 21 van de 83 bestelde kleine e-bussen. De overige 62 VDL Midcity ZE-bussen druppelen binnen door vertraging in de ontwikkeling van dit nieuwe type. De provincie verwacht ook voor dit jaar boetes op te leggen vanwege het niet voldoen aan de prestatienormen.

In 2020 moet 50 procent van de bussen elektrisch aangedreven zijn. Bovendien wil de provincie de boetegelden gebruiken om de verlate instroom van e-bussen te compenseren.

Op dit moment voert Connexxion ook grote e-bussen in. Buschauffeurs hadden gewaarschuwd dat de VDL Midcity soms te klein is en ook hadden gemeenten gevraagd om grotere e-bussen. De VDL Citea LLE 9.9 ZE is een beproefd type en de vervanging van diesels met 62 van deze bussen moet in het voorjaar voltooid zijn.

Het is niet bekend of Connexxion de kosten wil gaan verhalen op VDL.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl