Alkmaar Centraal


Pastoor Franklin Brigitha reist vandaag, maandag, af naar Curaçao met 2.570 euro. Dat is de opbrengst van de collectes die in het weekend van 11 en 12 juli werden gehouden in de rooms-katholieke kerken in Alkmaar, Zuidschermer, Bergen en Schoorl. Secretaris Groot van het bestuur van de Dominicusparochie komt met die update: "Het eerder getelde bedrag van 605 euro was slechts de opbrengst van de collectes in Alkmaar. De extra 1965 euri komen van de collectes in Bergen, Schoorl en Zuidschermer."
Pastoor Brigitha is geboren op Curaçao en wil de opbrengst verdelen onder diverse goede doelen.

Curaçao is zwaar getroffen door de coronacrisis. Vooral de maatregelen tegen verdere verspreiding van corona blijken funest voor de plaatselijke economie. Het toerisme is opgedroogd, terwijl hier de helft van Curaçao op draait. Door de economische crisis zijn in het bedrijfsleven al veel banen verloren gegaan. Een werkloosheid van 60 procent dreigt. Zo’n 20 procent van de bevolking is afhankelijk van voedselhulp, waarvoor Nederland geld gaf.

Met de officiële noodsteun van de Nederlandse regering voor de Nederlandse Antillen wil het niet vlotten. De afgelopen maanden heeft Nederland al tientallen miljoenen euro’s liquiditeitssteun gegeven door zachte leningen. Vorige week zou besloten worden over nieuwe financiële hulp voor de langere termijn, die kan oplopen tot een miljard euro in totaal. Onderhandelingen daarover tussen Den Haag en de regeringen van de Antillen verlopen stroef.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl