Zeventien kinderen uit Bergen, Langedijk en Alkmaar zijn zondag gehuldigd tot erfgoeddrager van verhalen over de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben allen beloofd dat zij het verhaal dat zij gehoord hebben van een oudere, zullen doorvertellen. De huldigingsceremonie vond plaats op het terrein van het Bergense Ecodorp, het voormalige militaire vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. De kinderen spraken plechtig hun belofte uit en ontvingen een speciale medaille.

Het erfgoeddragersschap vloeit voor uit het project 'Oorlog In mijn Buurt'. "Deze kinderen zullen de persoonlijke verhalen doorvertellen aan de nieuwe generatie zodat deze verhalen niet verloren zullen gaan". aldus de organisatie. Alle kinderen werden door het project in contact gebracht met ouderen die in de oorlog ongeveer dezelfde leeftijd hadden. In totaal werden 55 medailles uitgereikt.

De stichting In mijn Buurt laat kinderen leren door ontmoeting met mensen uit hun buurt. Door verschillende generaties buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, creëren zij nieuwe, jonge erfgoeddragers die de geschiedenis van de buurt levend houden. De interviews vinden in heel Nederland plaats tussen kinderen en ouderen over de Tweede Wereldoorlog in hun buurt. Veel verhalen zullen deel uit gaan maken van onderwijs, tentoonstellingen en presentaties.

Bergenaren die de oorlog bewust meemaakten en hun belevenissen uit de oorlogstijd nog eens willen laten optekenen, kunnen dat melden bij Frans Leyen en Yvon Bos Eijssen. Zij komen dan langs om het verhaal te noteren en te bewaren. Het maakt dan deel uit van het archief van de Historische Vereniging Bergen, zodat deze verhalen van de geschiedschrijving deel kunnen uitmaken. Yvon Bos Eijssen is bereikbaar op telefoonnummer 06-29357237.
Pin It
Bekeken: 2193x
https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/