De Alkmaarse Rugby UFC vierde afgelopen weekend zijn verjaardag en hield een sponsordag, maar de sfeer mocht niet echt baten: Alkmaar 2 won met 40-27 van de Smugglers uit Velzen, maar het damesteam Foeste Moiden ging met 7-72 kansloos ten onder tegen de Cheetas uit Den Helder, en Alkmaar 1 legde het met 14-39 af tegen Castricum 3, beter bekend als 'Cas Driede'.

De Alkmaarders hadden gehoord dat er in het Cas Driede een aantal spelers uit het eerste stonden, maar goed. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar Castricum 3 kwam evengoed vrij snel op een 0-10 voorsprong dankzij twee try's. Later scoorde de gastploeg nog eens met een strafschop tussen de palen en een try, plus conversie tussen de palen. Pas bij 0-20 kwam Alkmaar tot scoren. Na een goede serie aanvallen vlak voor de goallijn bereikte Marsciano Bruns het gras aan de andere kant voor 5-20. Kristian Boogert scoorde de conversie voor twee extra punten.

De tweede helft gaf min of meer eenzelfde spelbeeld. Cas Driede bouwde zijn score uit naar 7-39, voordat Alkmaar weer wat terug kon doen. Na een lange serie goede aanvallen in de slotfase van de wedstrijd wist uiteindelijk opnieuw Marsciano Bruns een try tussen de palen te scoren. Na de makkelijke conversie van Kristian Boogert was de einduitslag van 14-39 bereikt.
Pin It