BAM eist nog steeds ruim 4,3 miljoen euro van AZ voor de bouw van het stadiondak. Omdat AZ weigert te betalen, vroeg het bouwbedrijf toestemming van de voorzieningenrechter om het geldbedrag zelf af te schrijven bij AZ, maar dat. verzoek werd in december afgewezen. Nu spant BAM een rechtszaak aan tegen de voetbalclub.

De afgesproken prijs voor het dak was 22 miljoen euro, maar AZ hield 2,1 miljoen achter vanwege vertraging in de bouw. Volgens directeur Robert Eenhoorn is deze boete volgens het contract, maar BAM is het daar niet mee eens. Het bedrijf legt de oorzaak van de vertraging bij de gemeente en stelt dat de oplevering evengoed nog voor de deadline was. Sterker nog: BAM wil juist 2,2 miljoen extra van AZ hebben. Dat zou de vertraging het bouwbedrijf hebben gekost.

De voorzieningenrechter wees het verzoek tot beslaglegging af omdat BAM de noodzaak niet goed wist aan te tonen. Het bedrijf heeft nu twee vorderingen ingediend bij de rechtbank; een voor het boetebedrag dat AZ inhield en een voor de stagnatiekosten.
Pin It