Alkmaar Centraal

De horeca in Heerhugowaard mogen tot 04.00 uur open blijven. Buiten zitten op het terras mag nu tot 01.00 uur. Dit is het resultaat van het convenant waar de hele Waardse horeca aan meedoet. De ruimere openingstijden waren al langer een wens van de gemeenteraad en horeca. Wethouder Gido Oude Kotte lukte het dit nu snel te realiseren. De proefperiode duurt tot 1 april 2016 en er zijn vier evaluatiemomenten.

Voorheen moesten terrassen al om 23.00 uur leeg. Vooral op mooie zomeravonden was e vaak onbegrip. Voor de sportkantines is de tijd verruimd van 24:00 uur naar 01.00 uur.

In november hield de gemeente bijeenkomsten met horeca en inwoners. Hierbij week het af van het normale beslissingstraject. Omwonenden waren vóór de wijziging, maar wel bezorgd over mogelijke geluidsoverlast. In het convenant staat dat de horeca samen verantwoordelijk zijn voor veiligheid en tegengaan van overlast.

Omwonenden krijgen een telefoonnummer om overlast te melden. Horeca die zich niet houden aan de regels moeten in het ergste geval weer terug naar de oude regels en krijgen mogelijk een boete. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl