BAS-raadslid Willem Peters heeft op basis van de jaarrekening over 2014 de conclusie getrokken dat de kosten voor het Slimste Huis Alkmaar vijf keer hoger zijn uitgevallen dan het college aanvankelijk had gemeld.

Dit meldt het NHD. In de jaarrekening staat dat er 367.000 euro aan kosten is gemaakt voor het Simste Huis, terwijl in 2014 nog gezegd werd dat die kosten 90.000 euro waren.

Inmiddels twijfelt BAS ook aan het nut van het Slimste Huis, aangezien het aantal bezoekers tegenvalt. Hij wijst erop dat de gemeente Alkmaar in een dusdanige financiële situatie zit dat er zoveel mogelijk bezuinigd moet worden.

Wat hem betreft is het Slimste Huis een van de eerste zaken die verdwijnt en kan de informatie over de technologie die er te zien is net zo goed op de website van de gemeente geplaatst worden. In het Slimste Huis kan na betaling van vijf euro entree technologie bekeken worden waarmee mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. 

Naar aanleiding van het NHD-artikel plaatste oud-SP-raadslid Matt Delahaij een bericht op de Facebookpagina "Je bent Alkmaarder als...", waarin hij stelt dat met het geld wat het Slimste Huis heeft gekost ook 200 huizen voorzien hadden kunnen worden van de in het Slimste Huis tentoongestelde technologie.

Pin It
Bekeken: 5104x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/