Het ROC Horizon College is als tweede geëindigd in de race om de Orange Carpet Award. EP-Nuffic beloont met deze prijs bijzondere initiatieven op het vlak van internationalisering in het onderwijs. Het Horizon College was genomineerd voor haar EMEU-project, waarmee mbo'ers lessen en stages volgen in EU-landen en via internet samenwerken met andere leerlingen. Vanuit het mbo-onderwijs waren 22 projecten ingezonden.

De andere finalist was MBO College Centrum, onderdeel van ROC Amsterdam, met het project Chocolade. Tijdens het jaarlijkse congres van EP-Nuffic konden genodigden stemmen. EMEU kreeg 47,4% van de stemmen.

Dit jaar was er een recordaantal inzendingen, 67 in totaal. EP-Nuffic selecteerde hieruit twee projecten vanuit vier categorieën: het primair, voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs.

Bij het EMEU-project, oftewel Engineering Mobility in Europe, zijn de afdelingen Techniek en ICT betrokken en wordt met tien partners uit zes EU-landen samengewerkt. In april wordt een vervolgproject ingediend: EMEU4ALL. Bij goedkeuring van deze aanvraag gaan ook teams uit de overige sectoren van het Horizon College internationale studieonderdelen en virtuele opdrachten ontwikkelen. Meer informatie op em-eu.eu, en Youtube.

Pin It