Om Alkmaar-Overstad aantrekkelijker de maken wil de Alkmaarse politiek de Noorderkade verlagen. Er zijn twee versies mogelijk waar de gemeenteraad nog niet tussen kan kiezen, de industriële variant of de ‘scheepvaart’-variant.

Wethouder Kloos wil bovendien flink vaart zetten achter de verlaging van de kade. Volgens hem zijn er meerdere bedrijven die erin geïnteresseerd zijn om zich aan de Noorderkade te vestigen, maar die alleen als er iets aan het aangezicht van de kade wordt gedaan.

Kloos geeft in elk geval de voorkeur aan de industriële variant omdat die beter aansluit bij de plannen voor de Chocolate Experience van Arthur Dontje in de voormalige Ringersfabriek. Deze variant is wel de duurdere van de twee: de industriële variant kost 1.324.000; de scheepvaartvariant kost 1.240.000 euro. (Bing Maps)

Andere raadsleden, zoals Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar, Rosina Diktas van GroenLinks en Stefan de Haan van de VVD, waarschuwden dat er niet te hard van stapel moet worden gelopen, omdat immers nog niet definitief zeker is dat de Chocolate Experience er komt. Bovendien werd onlangs bekend dat Tony’s Chocolonely ook plannen heeft om een chocoladefabriek met achtbaan te realiseren. Bolte, Diktas en De Haan raadden Kloos daarom aan om liever eerst af te wachten hoe dat zich ontwikkelt voordat er keuzes worden gemaakt rond de Noorderkade en de Ringersfabriek.

Pin It
Bekeken: 3373x