Alkmaar, 5 november 2012. Welzijnsorganisatie Kern8 denkt dat de flinke bezuinigingen ook op straat gemerkt zullen gaan worden. De organisatie houdt zich onder andere bezig met jongerenwerk, en dat gebeurt deels buiten waar hangjeugd zich verzamelt en overlast veroorzaakt. Met de bezuinigingen van de gemeente op subsidie zal Kern8 moeten afslanken. Inmiddels zijn er al een aantal jongerenwerkers op straat gezet en dat zullen er met de huidige plannen nog meer worden. Woordvoerdster Esther van Velzen van Kern8 denkt dat de gemeente zich niet realiseert dat de organisatie vat op de groepen zal gaan verliezen, en dat de jeugd uiteindelijk weer vaker buiten zal rondhangen en overlast veroorzaken.

Kern 8 spreekt de jongeren aan om zo bekend met ze te raken. Vervolgens proberen de welzijnswerkers ze te stimuleren om deel te nemen aan activiteiten. Daarmee zijn ze van straat en staan meer open voor hulp bij het zoeken naar scholing of werk. Deze jongeren bevinden zich nog wel eens in een sociaal en maatschappelijk zwakkere positie. De taak is dan ook waardevol voor de politie. Jongeren zijn dikwijls wat argwanend tegenover iemand in politieuniform. Voor de welzijnswerkers is de drempel voor acceptatie lager. Daarnaast staat het korps al jaren onder financiele druk, met als gevolg onderbezetting en een tekort aan tijd om preventief te handelen. Het ziet er dus naar uit dat de grip op een groep jongeren weg zal glippen, die nou soms net even een zetje nodig heeft.

Pin It
Bekeken: 1620x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/