Alkmaar, 19 november 2012. Na twee jeugdduels ter promotie van het meisjesvoetbal tussen Plubos-academie en respectievelijk een C-team van Jong Holland en een B-team van Kolping Boys, is het de beurt aan de vrouwen. De Plubos-dames bivakkeren ergens onderaan en FC Gelre staat in de middenmoot, iets dat eigenlijk een landskampioen onwaardig is. Het team speelde van het weekend echter weer op sterkte, dankzij het herstel van de zusjes Tiemes. Daar had Plubos aanvankelijk erg veel moeite mee, maar het kon zich herpakken. Nadat het met 1-5 achter gestaan was de stand echter niet meer verder bij te stellen dan de uiteindelijke 4-5.
 
In de eerste minuut was het al meteen raak voor FC Gelre. De Alkmaarders zijn veel in balbezit, maar de keepster van Gelre levert goed werk. In de 13e minuut volgt een ongelukkig eigen doelpunt als Rina Blondeau een pass tegen de benen krijgt. Het lijkt erop dat Plubos dit seizoen een abonnement heeft op eigen ingezette en drollige tegengoals. Verder blijft er balans in het spel, maar toch weet FC Gelre voor een ruststand van 0-3 te zorgen.
 
In de tweede helft is het FC Plubos die snel scoort. Een vrije trap van FC Gelre belandt in de handen van Nanouk Groentjes die meteen perfect de in de diepte sprintende Inge Gimbel aangooit. Gimbel twijfelt niet en schiet in direct in. Na zes minuten wordt het echter 1-4, als een de tegenpartij dankbaar gebruik maakt van een foute uitgooi van keepster Groentjes. Linda Tiemes maakt vervolgens ook nog een 5e goal voor Gelre. Maar C Plubos laat het er niet bij en blijft aandringen bij de goed spelende Gelre-keepster Van der Zijden. Na 29 minuten volgt de beloning. De debuterende B-juniore Amy Visser krijgt een assist op haar naam die Mirjam van Dijk weet in te schieten voor de 2-5. FC Plubos veert op. Binnen vijf minuten vallen de 3-5 en 4-5, dankzij een sliding van Van Dijk en een schot van Chantal Pluijmers. De gelijkmaker hing in de lucht en de laatste minuut was dan ook zeer spannend, maar FC Gelre kon toch naar huis met drie punten.
 
 
20121117 plubosd1
Pin It
Bekeken: 1124x