Alkmaar, 2 februari 2013. Op 1 februari 2013 heeft de gemeente Alkmaar het bindend advies inzake het stopzetten van het project YXIE ontvangen. De bindend adviseurs geven de gemeente gelijk voor wat betreft de schadevergoeding aan de Stichting Lucebert. Eerder heeft de gemeente aan de Stichting Lucebert een bedrag van € 595.000 aangeboden voor de kosten die moeten worden gemaakt voor het elders onderbrengen van de collectie Lucebert. Dit aanbod is eerder door de Stichting Lucebert afgewezen. De bindend adviseurs achten het door de gemeente aangeboden bedrag echter voldoende.

Verder moet de gemeente de kosten voor de bindend adviseurs betalen van ruim € 50.000 omdat de gemeente volgens de adviseurs toerekenbaar tekort is geschoten jegens Yxie c.s. door het project stop te zetten op de wijze waarop ze dat deed. De gemeente Alkmaar had tot stopzetten van het project besloten onder meer nadat de financiële aspecten nader onderzocht waren en doorgaan niet langer verantwoord werd geacht.

De bindend adviseurs zijn voorts van mening dat het aanbod van de gemeente om Provadja te huisvesten in het theater van JT op Overstad alleszins redelijk is. Er wordt daarom geen financiële tegemoetkoming toegekend aan Provadja. De gemeente is inmiddels in overleg met Provadja over de toekomstige huisvesting.

Omdat de Stichting YXIE feitelijk zijn werkzaamheden zonder openstaande posten heeft beëindigd wordt er ook geen schadevergoeding toegekend aan de Stichting YXIE.

In de kaderovereenkomst van de partijen in het project YXIE was een bindend advies procedure voorzien voor het geval één van die partijen daarom zou vragen als volgens die partij de kaderovereenkomst niet wordt nagekomen. De partijen die YXIE vormen hadden om dit bindend advies gevraagd.

Namens de gemeente Alkmaar reageert wethouder Anjo van de Ven: "Het is goed om te zien dat het bedrag dat wij al eerder als compensatie aan de Stichting Lucebert hadden geboden ook door de adviseurs als passend is beoordeeld. Dankzij deze uitspraak van de bindend adviseurs kunnen we dit project nu met de betrokken partijen netjes afronden." 

Pin It
Bekeken: 1711x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/