Alkmaar, 2 februai 2013. Burgemeester Bruinooge geeft toestemming voor de wedstrijd AZ - Ajax op 17 maart a.s. met de gewijzigde aanvangstijd van 14.30 uur. De afgelopen weken hebben AZ, Ajax, KNVB, politie, de gemeente en burgemeester Bruinooge meerdere keren met elkaar gesproken. De constructieve overleggen hebben als resultaat dat er extra maatregelen worden genomen door de voetbalclubs, met name door Ajax. Daardoor wordt het risico op verstoring van de openbare orde en veiligheid beperkt en worden de sportieve belangen behartigd. Bruinooge is tevreden met het resultaat en de KNVB heeft hem laten weten de gemeente erkentelijk te zijn voor haar medewerking.

Burgemeester Bruinooge: "Ik ben blij dat wij er samen uit zijn gekomen. Door het nemen van de extra maatregelen door Ajax en AZ is het risico weer teruggebracht naar het oorspronkelijke niveau en kan de wedstrijd met de aangepaste begintijd plaatsvinden." Gijs de Jong, manager competitiezaken betaald voetbal KNVB: "De bond is tevreden met het resultaat. De sportieve uitgangspunten staan voor de KNVB altijd voorop. De sportieve belangen zijn met deze oplossing behartigd waarbij de last voor de supporters tot een minimum beperkt is gebleven."

In de verschillende gesprekken zijn de clubs samen tot extra maatregelen gekomen. Enkele maatregelen zijn dat de supporters van Ajax verplicht met bussen en auto's vanaf de Amsterdam Arena vertrekken na een scan- en omwisselprocedure. Zowel Ajax als AZ zullen meer stewards inzetten om supporters te begeleiden en te fouilleren. Na afloop van de wedstrijd dienen alle voertuigen van de Ajax supporters direct in zuidelijke richting de A9 op te rijden. Ajax informeert haar supporters over het tijdstip van omwisselen en de geldende regels op het parkeerterrein van AZ.

Burgemeester Bruinooge heeft op 17 januari een brief naar de KNVB verstuurd nadat de KNVB zonder overleg de aanvang van de wedstrijdtijd AZ- Ajax van 17 maart had gewijzigd. Door de aanvangstijd te verplaatsen van 12.30 naar 14.30 uur verandert het risicoprofiel van de wedstrijd van een B naar een C-wedstrijd. Gevolg is dat er dan honderd politieagenten extra ingezet zouden moeten worden. Zowel de extra inzet van de politie als het zonder overleg wijzigen van de aanvangstijd van de wedstrijd was in het kader van openbare orde en veiligheid niet acceptabel voor Bruinooge. 

Pin It
Bekeken: 1391x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/