Alkmaar, 21 februari 2013. Op zaterdag 23 februari doet het Alkmaars Energieprogramma winkelcentrum Polderhof in Oudorp aan. Wethouder Economie Viktor Kloos (OPA) trapt om 11.00 uur de eerste bal voor de derde etappe van 'Alkmaars Energieprogramma de wijk in'. Daarna kan iedereen tussen 11.00 en 16.00 uur gratis energietips halen èn meedoen aan een energievriendelijk voetbalspel. Wie de meeste punten bij elkaar schiet, maakt kans op VIP-kaarten voor een wedstrijd van AZ, een bal of een shirt met handtekeningen. Ook het Duurzaam Bouwloket en de Energiebus van de NME zijn van de partij.

'Energie besparen kost je weinig energie!' Met deze slogan presenteert het Alkmaars Energieprogramma zich wijk voor wijk door de stad. Het doel is energievriendelijk gedrag bij inwoners en organisaties verder stimuleren. Daarbij zijn al flinke stappen gezet. 'Veel woningen hebben bijvoorbeeld al zonnepanelen op het dak liggen en steeds meer mensen gaan bewuster met energiegebruik om. Maar het kan nog beter en dus gaan we de wijken in', aldus Kloos.

Het Alkmaars Energieprogramma sluit graag aan bij buurtinitiatieven rond energiezuinig gedrag. Voor dit onderdeel worden nog ambassadeurs gezocht, die dan samen met het organisatie en wijkbewoners energievriendelijke projecten opzetten. Het kan dan gaan om collectieve aankoop van zonnepanelen, zuinige CV-ketels of andere goede ideeën. Dit scheelt vaak ook behoorlijk in de portemonnee. De ervaring is dat samenwerking van inwoners mooie resultaten opleveren kan. Belangstellenden kunnen zaterdag naar het winkelcentrum Polderhof in Oudorp gaan. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook. Er is ook een Facebook-pagina met tips over energiegebruik. Na Oudorp (23 februari) gaat de wijkentoer nog naar De Hoef (9 maart), Centrum (23 maart) en De Mare (6 april).

 

Pin It
Bekeken: 1650x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/