Alkmaar, 25 februari 2013. Regio Alkmaar heeft er sinds maandagmiddag een unieke voorziening bij, geopend door wethouder Anjo van de Ven (OPA) van gemeente Alkmaar. Het Huis van de Toekomst is een modelwoning die - door een combinatie van techniek en bediening in de woning en dienstverlening van buitenaf - uitermate geschikt voor ouderen en mensen met een beperking. Het is een project van maximaal twee jaar. Inwoners uit de regio kunnen deze voorziening, één van de eersten in Nederland, bezoeken en er tezijnertijd zelfs een paar dagen logeren.

Het Huis van de Toekomst in Alkmaar heeft een uniek karakter, dankzij de integratie van zorg (e-Health) en domotica (huisautomatisering), bedienbaar via een computertablet (iPad). Technische hulpmiddelen, zoals de robotstofzuiger, elektrische gordijnopener en verlichting, vergemakkelijken het leven van de gebruiker. Bij het Huis van de Toekomst trekt gemeente Alkmaar samen op met zorgaanbieder De Zorgcirkel. De provincie Noord-Holland draagt financieel bij. Op basis van de ervaringen komt regio Alkmaar met een gemeenschappelijke visie op domotica. Dan komt er ook een actieplan dat ouderen en mensen met een beperking in staat moet stellen om met die domotica langer zelfstandig te kunnen wonen. 

 
Pin It
Bekeken: 1530x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/