Alkmaar, 26 februari. Wijkcentrum Mare Nostrum was afgelopen zondag het toneel van de zevende editie van het Noord-Hollands bierfestival. Ieder jaar komt er meer publiek op het festival af en dit jaar trok de proeverij ongeveer zevenhonderd liefhebbers. De vijf euro entree die betaald moest worden was voor hen geen enkel probleem. Bovendien mochten ze het festivalglas dat gebruikt werd om de verschillende bieren te proeven daarna houden. Speciaal bier wordt steeds populairder en de vraag naar bier uit de regio neemt toe. Dat is te merken aan de stijging van het aantal kleine brouwerijen in Noord Holland. In slechts een paar jaar is het aantal brouwerijen gegroeid van vijf tot meer dan vijfentwintig.

De regioafdeling van bierconsumentenvereniging PINT had ze allemaal uitgenodigd om hun bier te promoten. De meeste brouwerijen waren dan ook op het festival aanwezig, waardoor er maar liefst van vijfenzestig bijzondere bieren geproefd kon worden. Het bierfestival was daarom een uitgelezen mogelijkheid om ze eens te proberen. Veel van de bieren zijn alleen regionaal of lokaal te verkrijgen, zoals Hollands Goud, een echt Alkmaars bier.

 

Pin It
Bekeken: 1133x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/