Alkmaar, 26 februari 2013. In de nacht van maandag op dinsdag werden om 00.45 uur twee bestuurders bekeurd omdat zij veel te snel reden op de Nollenweg. De politie zag de twee auto's vanuit Heerhugowaard de N508 op rijden. Na de afslag Oudorp verhoogden zij hun snelheid tot 115 km/u. De twee bestuurders, een 24-jarige en 31-jarige uit Alkmaar kregen een bekeuring. De politie zit een insteek bij dit voorval om in te gaan op de gevaren van te hard rijden. De belangrijkste oorzaken voor ongevallen zijn het niet verlenen van voorrang en onvoldoende afstand houden. Ook komt regelmatig de oorzaak voor dat bestuurders de macht over zijn of haar stuur verliezen. Snelheid speelt bij al deze oorzaken een grote rol.

Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Als iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt, heeft Nederland 25 tot 30% minder letselslachtoffers, aldus de politie. Snelheidsovertredingen tot 10 à 15 km boven de limieten van 30 en 50 km per uur kosten binnen de bebouwde kom jaarlijks circa 10 voetgangers en fietsers het leven. Zo'n 200 mensen worden zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen. Bij regenachtig weer is de remweg nog een stuk langer. Een botsing met 50 km per uur staat gelijk aan een val van 3 verdiepingen van een flatgebouw (10 meter). 

Pin It
Bekeken: 1994x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/