Alkmaar, 26 februari 2013. De Rechtbank Alkmaar heeft een 16-jarige jongen uit Castricum diverse straffen opgedragen, nadat hij op 11 oktober 2012 (toen nog 15 jaar oud) een 62-jarige fietsster van de fiets had laten vallen op de Rijksstraatweg in Heemskerk. De vrouw wilde zijn groepje inhalen, maar drie naast elkaar fietsende jongens gingen niet aan de kant. Uiteindelijk lukte het haar, waarop de verdachte aan haar mandje ging hangen en zich liet voorttrekken. Ook zou hij aan het mandje hebben getrokken om daarna los te laten en tegen het mandje te trappen. De vrouw verloor daardoor haar evenwicht en viel met haar hoofd tegen een boom. De jongens lieten haar toen achter. De vrouw werd in kritieke toestand met een traumahelicopter afgevoerd. Negentien dagen later overleed de vrouw aan haar hoofdletsel.

Eén van het groepje meldde zich op het politiebureau. Uiteindelijk kon bepaald worden wie de dader was. De rechtbank trok er zwaar aan dat de dader lachend doorgefietst is en telde mee dat de Castricummer een week eerder iemand had geslagen. De jongen werd veroordeeld tot 80 uur taakstraf, de helft voorwaardelijk. Daarbij komt jeugdreclassering en een boete van ruim 4000 euro voor de begrafeniskosten. De straf viel hiermee lager uit, want het Openbaar Ministerie had op 12 februari 70 uur onvoorwaardelijke taakstraf (inclusief Tools4U, sociale vaardigheden) geëist, twee weken voorwaardelijke celstraf (proeftijd 2 jaar) en een behandeling voor emotie- en agressieregulering. De rechtbank achtte niet bewezen dat de fatale valpartij van de vrouw uiteindelijk werd veroorzaakt vanwege de trap tegen de fiets. 

Pin It
Bekeken: 1118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/