Alkmaar/Parijs, 26 februari 2013. Afgelopen weekend werd het grootste jeugdtoernooi van Europa op het wapen Floret in Parijs verschermd. Er deden zo'n 1000 schermers uit 30 landen mee. Job de Ruiter was het meest succesvol voor het Alkmaarse Holland Schermen met een zilveren medaille. Hij schermt al een aantal jaren op dit grote toernooi. Rustig en beheerst werkte hij zich op de eerste dag door het veld heen. In de kwartfinale bleek een Poolse tegenstander geen partij voor hem te zijn en ook de sterke Britse halve finalist niet. Job trof in de finale de eveneens linkshandige Turk Menkuer in een prachtige gelijkwaardige schermpartij. De tot dan toe ongeslagen en als 1e geplaatste Menkuer kon uiteindelijk Job overtroeven en won de finale met 10-6.

Ondanks het verlies waren de laatste overgebleven Nederlanders op de tribune opgetogen over Job's prestatie. Het uitlopen van de vele schermpartijen zorgde er alleen wel voor dat de familie De Ruiter te trein naar Nederland moest missen, maar daar maalde niemand om. Job heeft zich onlangs weten te plaatsen voor het Wereldkampioenschap Cadetten (EJK) in Porec. Het Parijse toernooi bewijst opnieuw dat hij hier hoge ogen kan gooien. Eline Rentier, niet aanwezig in Parijs, zal voor de 2e keer deelnemen aan het EJK.


Er waren meer mooie prestaties. Olivier de Jong kende de arena van Parijs ook al en wist eveneens dag twee te halen, maar moest wel de eliminatieronde door. Zijn Portugese tegenstander bleek in de tweede eliminatie (laatste 32) te sterk en hij moest toen via de herkansing weer terugkomen, maar kon dit niet voor elkaar krijgen. Kimberley Meulenkamp en Elize Hautvast konden hun tweede dag veilig stellen door de eliminatieronde te winnen. Kimberley moest hier het onderspit delven. Elize lukte het wel om bij de laatste 64 te komen. Na haar Deense tegenstander verslagen te hebben, verloor zij bij de laatste 32 van een Engelse. Haar herkansingsronde was tegen een Franse, die haar Waterloo bleek te zijn. Willow Dawson overleefde haar eerste ronde, maar kwam vervolgens niet verder.
Pin It
Bekeken: 1362x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/