Alkmaar, 4 april 2013. Op dinsdag 16 april wordt in de serie boekverfilmingen de film 'Die Wand' van regisseur Julian Pölsler getoond. Die Wand gaat over een vrouw die op onverklaarbare wijze geïsoleerd raakt van de wereld. De reeks Boekverfilmingen is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en Provadja Film en Theater. Van september tot en met april wordt elke maand een film vertoond, waaraan een boek ten grondslag ligt. Harry Peters, filmjournalist en programmeur, leidt de avond kort in. Daarna wordt de complete film vertoond. Na afloop krijgt iedere bezoeker een reader over de speelfilm mee naar huis.

Die Wand is een verfilming van het bekroonde boek van Marlen Haushofer. Een vrouw brengt met haar nicht en diens echtgenoot een weekendje door in de jachthut van het stel. De hut is gelegen in een bergdal. Als zij het tweetal na hun avondje stappen de volgende ochtend niet in huis aantreft, gaat de vrouw op zoek. Tijdens haar zoektocht stuit zij op een glazen wand, die haar compleet afsluit van de wereld. In gezelschap van een hond, een koe en een kat gaat ze hard aan het werk om te overleven en om niet gek te worden en grip te houden op de tijd schrijft ze.

De film is te zien in Provadja, Verdronkenoord 12. De aanvang is 20.00 uur. Toegangskaartjes kosten € 10,-. Bibliotheekpashouders en Provadjavrienden betalen € 8,50 per avond. Kaarten zijn verkrijgbaar via de reserveringslijn van Provadja. Meer informatie is te vinden op de website van Provadja en de website van de Bibliotheek Kennemerwaard.

Pin It
Bekeken: 2375x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/