Alkmaar, 20 april 2013. Het Trompetterkorps Alkmaar heeft een uitnodiging ontvangen om met het juniorenkorps De Knickerbockers een bezoek te brengen aan Hirschfeld, een plaats vlakbij de bekende stad Dresden, Duitsland. In 2009 heeft ook het seniorenkorps opgetreden tijdens dit muziekfestival en nu is het dus de beurt aan de junioren van het TKA. De junioren vertrekken vrijdag 14 juni en zijn zondagavond 16 juni weer terug in Alkmaar. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt er opgetreden tijdens de feestelijkheden aldaar. Er is ook tijd voor wat sightseeing in de nabijgelegen stad Dresden. Zondagmiddag vindt er voor de 14e keer een groot muziek spektakel plaats waaraan ook 12 korpsen vanuit de rest van Europa meedoen, waaronder korpsen uit Oostenrijk, Slowakije en Duitsland.

Als de TKA Junioren in Hirschfeld optreden, is het defilé op zondagmiddag 16 juni live te volgen via een webcam die hiervoor speciaal geplaatst wordt. De link van deze webcam zal vlak voor vertrek bekend worden gemaakt op de website van TKA. Ter voorbereiding op dit optreden zijn de junioren erg druk bezig om een show in te studeren. De junioren hopen dat zij na dit optreden vaker zullen worden uitgenodigd voor buitenlandse optredens. 

Het het junioren trompetterkorps bestaat op dit moment uit 28 spelende leden. De groei van het korps is de komende jaren verzekerd door de jeugdopleiding van het Trompetterkorps Alkmaar, Music-4U. Kinderen tussen de 8 en 10 jaar krijgen tijdens deze cursus, gedurende een half jaar, gratis muziekles om daarna de stap te maken naar het juniorenkorps. De eerstvolgende Music-4U cursus begint overigens op maandag 6 mei en er is nog plek, dus wie van muziek houdt en ook in heel Nederland of zelfs in het buitenalnd wil spelen, kan zich via de website van TKA aanmelden.

Pin It
Bekeken: 2457x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/