Alkmaar, 30 mei 2013. Voor Westrand Noord is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt tot en met 12 juni 2013 ter inzage. Volgens de Wet ruimtelijke ordening mogen op 1 juli 2013 bestemmingsplannen niet ouder zijn dan tien jaar. Daarom worden de bestemmingsplannen in Alkmaar geactualiseerd. Het nieuwe bestemmingsplan Westrand Noord actualiseert de huidige geldende bestemmingsplannen in het plangebied. Op 3 juni 2013 vindt een inloopavond plaats in het Sportcafé de Meent, van 17.00 uur tot 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om het bestemmingsplan te komen bekijken, uitleg te krijgen en vragen te stellen aan aanwezige ambtenaren.

Het gebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de camping in het zuiden, de gemeentegrens in het noorden en westen en de Martin Luther Kingweg (N9) in het oosten. Nieuwe grootschalige ontwikkelingen zijn in het bestemmingsplan niet voorzien. Wijziging van bebouwing en gebruik wordt slechts beperkt toegelaten.

Het voorontwerp bestemmingsplan Westrand Noord is ook te bekijken via de de website van de gemeente Alkmaar. De documenten liggen ter inzage bij de balie "Bouwen en Wonen" van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. Tot 12 juni ligt het plan ter inzage en kunnen reacties worden verstuurd aan het college van burgemeester en wethouders. Alle reacties worden betrokken bij het vervolg. Na 12 juni start de formele procedure voor het vaststellen van het bestemmingsplan met het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan, waar ook weer inspraak op is voor het uiteindelijke bestemmingsplan. Dit is naar verwachting eind 2013.

Pin It
Bekeken: 1113x
https://ee.itk.ac.id/data/