Heerhugowaard, 4 juli 2013. Op zondag 14 juli om 15.00 uur is er een 'Big Jump' in het Meer van Luna. Burgemeester Han ter Heegde en waterschapsbestuurder Hans van Os doen, samen met iedereen die wil, mee aan dit internationale initiatief waarmee aandacht wordt gevraagd voor het belang van schoon oppervlaktewater. Nederland scoort matig als het gaat om de zwemwaterkwaliteit. Uit onderzoek in 2012 van het Europees Milieu Agentschap in dertig Europese landen blijkt dat Nederland na België de meeste zwemwaterplekken heeft die niet aan de normen voldoen. Big Jump, een initiatief van verschillende natuur- en milieufederaties en waterschappen, vraagt daar eenmaal per jaar aandacht voor.

Vorig jaar was er een Big Jump in de Zaan in hartje Zaandam. Dit jaar wordt er gesprongen in het Meer van Luna, één van de 120 door de Provincie Noord-Holland gecontroleerde officiële zwemwaterplekken. Op hetzelfde moment springen op honderden plekken in Europa duizenden mensen in het water.

Vanaf 13.00 uur is er van alles te doen op het Strand van Luna. Er is een watermarkt met organisaties die wateronderzoek doen, een waterbeestjesexcursie, watersportclubs presenteren zich, mensen kunnen proefvaren in een kano, er is informatie over de toepassing van water in de eigen tuin en er zijn activiteiten voor kinderen die natuurlijk ook met water te maken hebben Aanmelden voor de sprong kan via de Milieufederatie Noord-Holland. Voor meer informatie over de Big Jump, klik -hier-. Elke springer ontvangt na afloop een leuk cadeautje en een ijsje als beloning.

Het Meer van Luna is onderdeel van een kunstmatig aangelegd watersysteem rond de Stad van de Zon, één van de meest milieuvriendelijke wijken van Nederland. Het watersysteem is gescheiden van het veel voedselrijkere polderwater in de omgeving. Overtollig regenwater afkomstig van daken en kaden wordt in het meer opgevangen. Het zogenaamde 'stromingslabyrint' verwijdert het teveel aan voedingsstoffen uit het water. Het water is vervolgens geschikt voor waterplanten en –dieren en het heeft zwemwaterkwaliteit.

Pin It
Bekeken: 1198x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/