Alkmaar, 3 september 2013. Deze week is het de opening van het nieuwe culturele seizoen. Een seizoen met een rouwrand, want Provadja zal er nog maar een klein deel van mee maken: 1 december sluit zij namelijk de deuren. Tot die tijd staat er echter nog een prachtig programma op stapel en dat is reden genoeg om deel te nemen aan Kunst tot de Nacht. In Provadja zijn twee previews te zien op het podium, van Dorine Wiersma en Mondo Leone. Dorine heeft zichzelf, in een tijd waarin iedereen hersenziek lijkt te zijn, aan een onderzoek onderworpen. Heel veel kenmerken van ADHD, lichte alcoholverslaving, neiging tot hysterie en meer. Is zij rijp voor het gesticht of doodnormaal? Leon constateert dat heel veel mensen voorbij lopen aan de mooiste zaken. Over 'mooi zien' heeft hij een ouderwetse spreekbeurt gemaakt, een korte cursus stilstaan en verwonderen.

Voor de filmliefhebbers is er een voorpremière geprogrammeerd: Gloria. Gloria is 58 jaar en nog steeds op zoek naar haar ware liefde. Behind The Candelabra gaat over de wereldberoemde en excentrieke Liberace. Io Sono Li gaat over de Chinese immigrante Shun Li die als serveerster in Italië aan de slag gaat en de warme maar omstreden vriendschap met vaste klant 'De Dichter'. Cherchez Hortense is een fijne Franse komedie over de perikelen rond een dreigende uitzetting.

Natuurlijk is er ook een jeugdfilm. Dunderklumpen is een digitaal opgefriste Zweedse klassieker die zich afspeelt in het hoge noorden van Zweden. Dunderklumpen, een eenzaam tovermannetje, steelt in de midzomernacht de knuffels van de kleine Camilla. Zodra Dunderklumpen de knuffels aanraakt, worden deze levend.

Pin It
Bekeken: 1188x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/