Alkmaar, 11 september 2013. In maart heeft de gemeenteraad naar aanleiding van de troonswisseling de motie 'Koning Willem-Alexander is aan zet, nu nog een portret' aangenomen. Kunstenaars uit Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp werden opgeroepen een portret van de nieuwe koning te maken voor in de raadzaal van het stadhuis. Maar liefst 50 kunstenaars hebben enthousiast gehoor gegeven aan de oproep. Een aantal dat de verwachtingen heeft overtroffen. De portretten laten een grote verscheidenheid zien, even als de kunstenaars zelf: uit alle drie de gemeentes, qua leeftijd variërend van 14 tot 89 en ook is er veel variatie in techniek en compositie. Met alle ingeleverde werken is inmiddels een expositie ingericht in de publiekshal van het stadskantoor Alkmaar. Tijdens de openingstijden is de expositie vrij te bezichtigen. De portretten worden tot en met 2 oktober tentoongesteld.

Een jury bestaande uit negen raadsleden uit Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp zal bepalen welke inzending een plaats krijgt in de raadzaal van het stadhuis. De bekendmaking vindt plaats tijdens het OPEN stadHUIS op 21 september. Om 11.00 uur onthullen burgemeester Bruinooge en initiatiefneemster Yolande de Bont (VVD) het winnende portret.

Pin It
Bekeken: 1894x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/