Alkmaar, 26 september 2013. Sinds de oprichting van de Stichting Verkoopgarantie in 2009 hebben een groot aantal woningbezitters in de regio Alkmaar gebruik gemaakt van verkoopgarantie bij de aankoop van hun nieuwbouwwoning. Om de woningbouwproductie weer op gang te brengen hadden gemeente, projectontwikkelaars, woningcorporaties en makelaars de handen ineengeslagen. De regeling Verkoopgarantie was een van de producten van Ontwikkelend Alkmaar. De malheur op de nieuwbouwmarkt werd hiermee aangepakt. De regeling Verkoopgarantie bood kopers veiligheid en de garantie dat hun woning gebouwd zou worden.

Vier jaar verder blijkt de regeling ingehaald door andere maatregelen vanuit de overheid. De no-risk clausule en leegstandsverhuur zijn daar voorbeelden van. Het aantal verkopen op de woningmarkt stijgt weer voorzichtig. De regeling Verkoopgarantie heeft haar nut bewezen en is nu niet meer nodig. Ook de Stichting Verkoopgarantie zal ontbonden worden. Wethouder Hamberg (SP) van de gemeente Alkmaar ziet nieuwe kansen: "Er ontstaat nu ruimte voor nieuwe en andere stimulerende maatregelen, bijvoorbeeld voor starters."

Pin It
Bekeken: 1116x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/