Alkmaar, 17 oktober 2013. Het aantal WW-uitkeringen is in de regio's boven het Noordzeekanaal in de maand september licht gestegen. In totaal stonde er 26.907 WW-uitkeringen te boek, een toename van 0,7% ten opzichte van augustus. In Zaanstreek-Waterland was de stijging 1,1%, in Noord-Holland Noord 1,0%, terwijl in Zuid-Kennemerland het aantal vrijwel gelijk bleef. De landelijke stijging was 0,3%. De toename lijkt af te vlakken, maar september is nog wel de tijd van seizoensgebonden werk. Vergeleken met september 2012 is de toename in de regio 32,9%, tegenover 31,5% landelijk. In Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord was de stijging bovengemiddeld (34,2% en 33,4%). In Zuid-Kennemerland bleef de stijging onder het gemiddelde (met 30,9%).

In bijna de helft van de gevallen wordt een uitkering stopgezet door het vinden van werk, dus er is nog altijd dynamiek op de arbeidsmarkt, al is deze nog wel verlaagd. In tijden van herstel, zoals in 2010, ligt het aandeel boven de 55%. Het aantal werkzoekenden is de afgelopen tijd sterk iopgelopen en die trend zal zich voortzetten, terwijl het aantal vacatures sterk gedaald is. Op dit moment is in de drie de regio's geen sector waarin men zit te springen om werknemers, behalve voor enkele specifieke beroepen in de zorg en techniek, vooral vanwege vergrijzing. Die vergrijzing zal ook personeelsbehoefte op gaan leveren in de grote sectoren kenmerkend voor iedere regio. Met name in de techniek zal die behoefte groeien omdat jongeren minder belangstelling tonen voor techniek.

Pin It
Bekeken: 1047x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/