Alkmaar, 17 oktober 2013. Burgemeester Piet Bruinooge heeft een brief geschreven aan horecaondernemers van het Waagplein. Tijdens en na de Taptoe in het kader van de 8 oktober festiviteiten was hij door verschillende mensen aangesproken over geluidsoverlast. Het gaat hierbij om muziek en gepraat. Dit is de afgelopen jaren vaker gebeurd. Hijzelf heeft zich ook geërgerd. Bruinooge geeft aan dat evenementen als de Taptoe de stad aantrekkelijk maken voor inwoners en toeristen en dat horeca daar ook van profiteert. "Het Waagplein is dus van iedereen, niet alleen van de horecaondernemers en de bezoekers daarvan. Dat betekent dat we elkaar moeten respecteren, rekening moeten houden met elkaar en elkaars belangrijke evenementen moeten gunnen."

Burgemeester Bruinooge wil geen bestuurlijke maatregelen nemen als er klachten over overlast blijven binnenkomen, maar zal niet schromen die toe te passen als er geen goede aanvullende maatregelen worden genomen. "Ik doe hierbij een beroep op uw inzet om tijdens evenementen waarbij omgevingsgeluiden een verstorend effect hebben, collectief uw verantwoordelijkheid te nemen en maatregelen te nemen die de mogelijkheid van verstoring vanaf uw terrassen of vanuit uw horecagelegenheden voorkomen." Bruinooge wil in het eerste kwartaal van 2014 met de ondernemers in gesprek. De muziek in de cafés zachter zetten is vrij eenvoudig, maar de discussie over het bepalen of terrasbezoekers te hard praten en het hen hier eventueel op aanspreken zal een interessante worden.

Pin It
Bekeken: 2353x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/