Alkmaar, 17 oktober 2013. De herfstvakantie breekt aan en dat betekent zoals altijd dat de jongere bezoekers zich volop kunnen vermaken in Provadja. Het Cinekid-festival strijkt dan neer in Alkmaar en dat betekent van 20 t/m 27 oktober volop jeugdfilms en workshops. Vooral de workshops zullen kinderen prikkelen. Bij Missie Mars (7+) op dinsdag 22 oktober beleven kinderen met behulp van special effects spectaculaire filmtrucages in het echt. In de workshop Casting (6+) op woensdag 23 oktober leren ze tips en trucs voor een casting. En die is echt, want twee jaar geleden werd zo de hoofdrolspeelster uit Patatje Oorlog ontdekt.

Maar buiten dit festival is er nog meer te zien. De theaterzaal wordt zaterdag 19 oktober verhuurd aan Papaver, die zoals altijd hilarisch én ontroerend improvisatietoneel brengen. Voor de volwassen filmliefhebber draait Eat Sleep Die bijvoorbeeld, over Rasa, een Koratische immigrante in Zweden. Ze heeft geen diploma's en moet in de avonduren haar vader verzorgen. Als ze haar baantje kwijtraakt en haar vader vertrekt moet ze in actie komen. El Gusto is een documentaire over een orkest uit Algerije. In de jaren vijftig musiceerden Arabische en joodse studenten samen in een chaâbi-orkest op het conservatorium van Algiers. De onafhankelijkheidsoorlog bracht daar een eind aan. De documentaire brengt de mannen, inmiddels over de zeventig, weer bij elkaar. Daarnaast is de alom bejubelde nieuwe Woody Allen, Blue Jasmine, nog te zien. Cate Blanchett speelt een prachtrol als Jasmine, een rijke socialite die in één klap alles kwijtraakt als haar man een zwendelaar blijkt te zijn. Ze wordt gedwongen tot een teruggetrokken bestaan bij haar nuchtere en bescheiden zus.

 

Pin It
Bekeken: 1151x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/