Alkmaar, 17 december 2013. Zondag speelde Alcmaria Victrix zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Het ging op bezoek bij Zeevogels uit Egmond aan den Hoef. De ploeg uit Alkmaar startte goed en creëerde wat prima mogelijkheden. Na een kwartier testte Bektas de keeper uit met een goed schot, na een mooie voorbereidende actie. Doordat de keeper van de Egmonders de bal losliet, kon Chouta de bal vanuit de draai binnen werken: 0-1. Na die goal nam Zeevogels het initiatief, maar kon daar niet van profiteren. Het bleef bij 0-1 voor de rust.
Ook in de tweede helft had Zeevogels de overhand, maar waren de beste mogelijkheden toch voor Alcmaria Victrix. Een voorzet van rechts werd op de lat gekopt door Bakker en niet veel later belandde een schot op de onderkant van de lat. Beide kansen werden niet gepromoveerd tot goal. Zeevogels bleef op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde af en toe hachelijke momenten op voor het doel van de Alcmarianen. Alcmaria bleef overeind en sleepte zo de 0-1 overwinning binnen.

Alcmaria Victrix is terug te vinden op plek 7 van de ranglijst. Het heeft nu een voorsprong van vier punten op de nummer 8, Zeevogels. De Alkmaarders staan twaalf punten achter op koploper HSV.

Bekeken: 1101x