Alkmaar, 24 december 2013. Tot halverwege december hebben bij een aantal basisscholen in Alkmaar atletieklessen plaatsgevonden onder de naam Athletics Movements. Dit is een project van de Atletiekunie, de lessen zijn door Jorge verzorgd, trainer bij de Alkmaarse Atletiekvereniging Hylas. Hierop volgde een 'fase 2' met naschoolse atletieklessen die ook op een basisschool worden gegeven aan kinderen die zich hier specifiek voor opgeven. Tegelijkertijd hebben zich ook nieuwe basisscholen gemeld. Fase 2 van Athletics Movements loopt tot de voorjaarsvakantie, waarna er bij Hylas proeflessen zullen worden aangeboden.

Het promotieplan past perfect bij de frisse wind die door Atletiekvereniging Hylas is gaan waaien. De organisatie is versterkt, trainers worden aangetrokken voor meer en beter aanbod voor jong en oud, van recreatieve loper tot degene die het onderste uit de kan wil halen op de snelle en technische onderdelen. Trainingscoördinator Joop Wiersema heeft onder andere Robin Korving, inmiddels ruim 20 jaar Nederlands recordhouder op de 110 meter horden, aan weten aan te trekken.

En dan zijn er nog de Children's Games die in 2015 naar Alkmaar komen, waarvoor de afgekeurde accommodatie meer prioriteit krijgt bij de gemeente. Vorige week nog werd bekend gemaakt dat de baan gerenoveerd gaat worden en onder andere twee extra sprintbanen zal krijgen. Hard nodig voor voldoende ruimte om te trainen, maar natuurlijk ook voor betere wedstrijden. Tegen de Hollandse wind zullen maatregelen genomen worden die niet strijdig zijn met de beschermde status van de naastgelegen monumentale windmolen, want dat er Hylas een frisse wind waait, wil niet zeggen dat ze die ook letterlijk over de baan willen hebben. De afscherming zal meteen ook een sfeervoller beeld creëren.

Meer informatie over Athletics Movements -hier- en meer over Atletiekvereniging Hylas -hier-.

20131224 athletics movements flyer

Pin It
Bekeken: 1177x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/