Heerhugowaard, 22 januari 2014. Het Platform Erfgoed Heerhugowaard heeft woensdag 5 februari schaatslegende Ard Schenk te gast in het gemeentehuis in Heerhugowaard, tijdens de expositie over het schaatsen. Zo vlak voor de Olympische Winterspelen geeft Ard een lezing in de raadzaal van het gemeentehuis. Een unieke kans voor wie hem eens in het echt te ontmoeten, want voormalig langebaanschaatser Ard Schenk mag wel een volksheld genoemd worden. Hij werd driemaal wereldkampioen allround bij de amateurs en eenmaal bij de profs. Daarnaast won hij drie gouden Olympische titels. Oud topschaatser Ard Schenk neemt de luisteraar tijdens zijn lezing mee op een 'tocht' door zijn schaatscarrière, zijn functie als bestuurder bij de KNSB, ISU en NOC * NSF en als chef de mission bij de winterspelen. Verder zal hij vooruit blikken op de aankomende winterspelen in Sochi.

Tot eind februari is in de centrale hal van het gemeentehuis en bibliotheek een tentoonstelling te zien over historische schaatsen en aan schaatsen gerelateerde items als medailles. De verzameling is afkomstig van de particuliere verzamelaar Matthy van Klaveren uit Heemskerk. Uit de expositie blijkt dat schaatsen al heel oud zijn; de oudste voorlopers dateren uit het begin van onze jaartelling en waren van dierenbotten gemaakt. De eerste ijzeren schaatsen dateren waarschijnlijk van rond de 13de eeuw. Ook zijn een aantal oude medailles te zien die door de ijsclubs werden uitgereikt bij de vele toertochten die vanaf 1938 werden georganiseerd.

'Ijs, ijzer en succes' wordt gebracht op woensdag 5 februari om 20.00 uur en is georganiseerd door het Platform Erfgoed Heerhugowaard, een samenwerkingsverband van Bibliotheek Kennemerwaard, Gemeente Heerhugowaard, Stichting Historisch Heerhugowaard, het Poldermuseum, Stichting tot Behoud Praalgraf Veenhuizen en het Regionaal Archief.  De toegang bedraagt € 10,00. Aanmelden kan bij de klantenservice in de Waardse bibliotheek.

Pin It
Bekeken: 1467x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/