Donderdag zijn 197 matches gesloten tijdens de 10e MatchMarkt van Stichting De Waaier. Deze regionale markt rond maatschappelijke steun vond plaats bij Bredewijn Kantoormeubelen op de Beverkoog in Alkmaar, daar waar de drie gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk elkaar raken. De opening werd verricht door burgemeesters Piet Bruinooge, Bert Blase en Jan Hoekema. Ralph van Soomeren, directeur van Rabobank Alkmaar e.o., rondde deze af met een slag op de gong.

De 150 beslissers van 120 bedrijven zien de MatchMarkt bij uitstek als een sfeervol evenement om te genieten van ‘the gift of giving’. Ze stelden dan ook belangeloos hun vakkennis, materialen en medewerkers ter beschikking. 200 vertegenwoordigers van 110 maatschappelijke organisaties uit de regio deden daar hun voordeel mee.

Liefst zeven matches sloten Jeanette Duursma en haar collega’s van De Mieuwijdt, een huis voor mensen met dementie of een lichamelijke beperking in Middenbeemster. Ze kregen onder andere van Bakreizen een busreis naar de tulpenbollen, van een Artiance-fotograaf bood fotosessie voor de bewoners en de Verzekeringswinkel geeft cadeautjes voor Sinterklaas. "Het is geweldig hoe ondernemers met je meedenken."

Ruud Bredewold, eigenaar van Bredewijn Kantoormeubelen, stelde belangeloos zijn bedrijfslocatie ter beschikking: “Wij steunen De Waaier al heel lang en sluiten meerdere matches per jaar. Het leek ons gewoon erg leuk om dit een keer te doen, en daarnaast heb je als onderneming een maatschappelijke plicht.”

Leoniek Verhage van De Waaier: “Voor ons is het extra bijzonder dat de locatie van ons tiende matchevenement op een punt ligt waar drie gemeenten elkaar raken. Want De MatchMarkt is voor de hele regio.”
Pin It
Bekeken: 2122x