Zaterdagavond speelden de DAW-dames tegen ZVL Tetteroo 3 uit Leiden, de nummer twee in de 2e Bondsklasse A. Dit gaf hen een kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben en die kans werd grepen ook. In een aantrekkelijke en beweeglijke wedstrijd doorbrak de Alkmaarse ploeg zowel de eigen reeks verliezen als de ongeslagen status van ZVL met 4-1.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Het eerste kwart eindigde in een 1-1 stand en in het tweede kwart hielden zowel DAW als ZVL het doel dicht. De inzet en passie van de thuisploeg werd vanaf het derde kwart beloond met een 2-1 voorsprong en het afdwingen van overtredingen gaf tenslotte in het laatste kwart de doorslag. De Alkmaarse ploeg scoorde twee maal tijdens de straftijd voor een tegenstander en weerstonden zelf een 'vrouw minder'-situatie door goed verdedigend teamwork.

Al met al, gezien de ranglijst, een verrassende uitslag en voor het publiek ook een leuke wedstrijd om naar te kijken, ondanks dat er niet vaak werd gescoord. De doelpunten werden gemaakt door Marleen Jonker (2x), Romee Heister en Linda Schenk.

Dames 1 van DAW bivakkeert nu op de 9e plaats in de 2e Bondsklasse A, maar ligt één wedstrijd achter en zou zo maar 5e kunnen staan als deze ingehaald wordt.
Bekeken: 2137x