Ambulancemedewerkers voeren woensdag 15 november toch geen protestactie. Vakbond FNV laat weten dat het protest voor betere arbeidsomstandigheden voorlopig is opgeschort, nu minister Bruno Bruins van Medische Zorg bereid is in overleg te gaan. Dit meldt mediapartner NH Nieuws

Volgens de vakbond zijn de arbeidsomstandigheden al jaren onder de maat. "Er is een structureel tekort aan collega’s en een ongezond hoge werkdruk. Er vindt een leegloop plaats bij de ambulancediensten'', zegt Fred Seifert, bestuurder bij FNV. Volgens hem halen, met de huidige bezetting, twintig van de 24 diensten de wettelijke norm van 15 minuten bij spoed niet.

Seifert ziet goede wil bij de minister. Die stelde al extra geld beschikbaar voor loon en opleiding van meer personeel en hij bepaalde dat er landelijk twintig extra ambulances moeten worden ingezet. Dat is nog te weinig om de problemen structureel aan te pakken, maar Seifert vindt het wel een stap in de goede richting.

Het was overigens nog niet zeker of in deze Veiligheidsregio ook gestaakt ging worden. Bij doorgang zouden ambulances tussen 12:00 en 14:00 uur alleen uitrukken bij spoedgevallen.
Pin It
Bekeken: 2242x
https://ee.itk.ac.id/data/