De Victoriebrug in Alkmaar wordt voor zes tot twaalf maanden afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dat heeft de gemeente uit voorzorg besloten. Uit een recent onderzoek bleken de oevers van de fietsersbrug onvoldoende stabiel te zijn.

Donderdagochtend zorgde het afgesloten gedeelte tijdens de spits al meteen voor veel onveilige situaties langs de Noorderkade. Fietsers die richting de Tesselsebrug willen fietsen worden omgeleid via de rijbaan omdat ook het fietspad is afgezet. Fietsers moeten zich langs de auto's manoeuvreren om voorbij de werkzaamheden te komen.

De in 2014 gebouwde fietsersbrug is een handige oversteekplaats voor fietsers en voetgangers die de oversteek over het Noord-Hollands Kanaal willen maken, maar heeft al eerder voor kopzorgen gezorgd. De gemeente besloot een onderzoek te starten nadat de brug twee keer klem kwam te zitten vanwege de hitte in 2016 en 2017.

Om de drie miljoen euro kostende brug te stabiliseren worden de aankomende maanden meerdere stalen dammen geplaatst die de houten damwanden gaan ondersteunen in het water. Fietsers kunnen in de tussentijd gebruik maken van de Spoorbrug en de Tesselsebrug.
Pin It
Bekeken: 5868x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/