Voor de zevende keer organiseerde Stichting de Waaier donderdag De Beursvloer in het AFAS Stadion in Alkmaar. De Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke organisaties en ondernemers met elkaar in contact komen. Het gaat om de verbinding, de mogelijke samenwerking die er uit voort kan komen. De Beursvloer was, net als vorig jaar, een groot succes.

De Beursvloer van dit jaar was een extra bijzondere editie. De Waaier viert dit jaar namelijk het vijftienjarig jubileum. "We hebben een puberleeftijd bereikt. We hebben al veel gedaan, worden een beetje volwassen, maar hebben vooral nog een mooie toekomst voor ons", aldus het bestuur van de stichting. Speciaal voor het jubileum is het 'Waaierlied' gemaakt, dat werd gezongen voor de beursvloer officieel geopend werd.

Voorafgaand aan de officiële opening kwamen de burgemeesters van Alkmaar, Piet Bruinooge, en Langedijk, Leontien Kompier, nog even aan het woord. De burgemeester van Heerhugowaard was helaas afwezig en werd vervangen door Monique Spaansen, voorzitter van De Waaier. Bruinooge nam als eerste het woord: "De verbinding tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties maakt het zo goed. Vorig jaar waren er 554 matches, een heel mooi aantal. Ik ben er trots op dat we dit als regio voor elkaar krijgen."

Zelf heeft de Alkmaarse burgemeester een paar jaar geleden ook meegedaan, hij reed rond in een Jaguar en vervoerde ouderen: "Dat was een leuke ervaring", vertelt hij. De toekomst van De Beursvloer ziet Bruinooge zonnig in: "Misschien dat over een jaar, of een paar jaar, niet alleen meer Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk meedoen, maar ook regio Alkmaar in z'n totaal", besluit hij.

Kompier sluit zich aan bij de afsluiting van Bruinooge: "De regio is niet alleen Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Ook de BUCH-gemeenten horen erbij, dus Heiloo, Bergen, Uitgeest en Castricum. We hopen dat we zover komen dat ook zij volgend jaar meedoen."

Spaansen had de eer om De Beursvloer 2018 officieel te openen. Ze sloeg op een gong, en er werd een lint doorgeknipt. "Matches maken maakt gelukkig, dus ik vind het heel mooi om daaraan bij te dragen vanuit het bestuur", vertelt zij. "Dit laat zien dat we heel sterk zijn met z'n allen."

Eén van de deelnemende organisaties was Philadelphia, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. De aanwezige medewerkers vonden het evenement 'erg leerzaam'. "We komen in contact met anderen en maken zo verbinding. Daar leren we veel van". Ook door de andere organisaties werd De Beursvloer als een mooie en doeltreffende dag ervaren.
Pin It
Bekeken: 3048x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/