Agenten, ambulancemedewerkers, brandweermensen en medewerkers van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord hebben vandaag in een gebouw op de Voltastraat in Alkmaar een grootschalig extreem geweld oefening gehouden. Frank Breed, projectleider preparatie extreem geweld en oefenleider: "Enkele tientallen medewerkers van de verschillende hulpdiensten waren op de been, ondersteund door politievoertuigen, ambulances en brandweerauto’s. Ook waren er LOTUS slachtoffers; mensen die speciaal voor de oefening levensecht gewonde slachtoffers uitbeelden."

Deze oefening is de eerste in een reeks van drie. Op 7 en 20 november volgen nog twee oefeningen waaraan de Veiligheidsregio’s Zaanstreek-Waterland en Kennemerland deelnemen. Omwonenden mensen, bedrijven en organisaties rondom de oefenlocatie zijn ingelicht. En voor mensen die toevallig langs het terrein lopen hebben we borden met informatie geplaatst. De keuze om als politie, brandweer, ambulancedienst en Veiligheidsregio’s samen te oefenen, is geen toevallige. "Hulpdiensten oefenen geregeld samen, maar bij een extreem geweld incident heerst een dynamiek die goed is om te trainen. Het is van levensbelang dat je precies van elkaar weet wie wat doet in zo’n hectische situatie", aldus Breed.

De kans dat je persoonlijk betrokken raakt bij extreem geweld is klein. Toch kan wat in de landen om ons heen gebeurt ook ons treffen. Wat je moet doen, hangt af van de situatie. Over het algemeen geeft de politie de volgende adviezen:
Ga zo snel mogelijk weg van de rampplek.
Kun je niet veilig wegkomen? Ga op de grond liggen, verberg jezelf of zoek dekking.
Heb je informatie die waardevol kan zijn bij het opsporen van de dader(s), meld dit bij de politie via 112.
Volg altijd de instructies op van politie. Geef hulpdiensten de ruimte om hun werk te doen.

Weet jij wat je moet doen in het geval van een incident waarbij grof geweld wordt gebruikt? Kijk dan op crisis.nl. (foto: politie)
Pin It
Bekeken: 2445x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/