Toby van Hooff uit Noord-Scharwoude is een van de honderden jongeren die donderdag werd ingeënt tegen meningokokken. Deze bacterie, kan leiden tot hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging en soms zelfs tot de dood. De ziekte is besmettelijk en gevaarlijk voor kinderen en jongeren. Reden genoeg dus om een prik te halen.

Dat de bacterie levensgevaarlijk is blijkt wel uit de cijfers van het RIVM. Dit jaar zijn er al 18 kinderen overleden aan Meningokokken. Een leerling van het Bonhoeffer college in Castricum werd ernstig ziek door de infectie. De opkomst in de regio is daarom erg hoog en de grote rij voor de ingang zegt genoeg. Ouders willen hun kind zo snel mogelijk laten vaccineren.

"Ja natuurlijk. Het houdt je wel bezig en je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt", laat Marjan van Hooff aan mediapartner NH Nieuws weten. Uiteindelijk moeten alle kinderen van 14 tot 18 jaar gevaccineerd worden. Die krijgen later een oproep. Voor Toby zit het erop.
Pin It
Bekeken: 3021x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/