Alkmaar Sport komt met een nieuw initiatief om de zelfredzaamheid van kinderen in, rondom en aan het water te vergroten. Afgelopen zaterdag kwam Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden per reddingboot naar de Alkmaarse binnenstad voor de aftrap van het basisschoolprogramma Red je vriendje.

Wat moet je doen als je vriendje door het ijs zakt of in een mui terecht komt? Dit leren de basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 leren tijdens een speciale Red je vriendje-les in het zwembad. Het programma wordt gratis aangeboden aan de scholieren.

“Kinderen in groep 5 hebben meestal ook al een zwemdiploma", aldus Marcel Ruitenberg, hoofd van de zwemaccommodaties van Alkmaar Sport de motivatie. “Helaas blijkt nog steeds dat kinderen in buitenwateren in benarde situaties terecht komen. Steeds vaker lees je in de krant dat kinderen in problemen komen als zij in de zee in een mui terecht raken of bijvoorbeeld door het ijs zakken. Bij Red je vriendje bootsen we deze situaties in het zwembad na. Stel je zakt door het ijs, je fietst in het water of je bootje valt om, wat doe je als je dit gebeurt? En hoe kan je jezelf of je vriendje uit deze situatie redden?”

De lessen worden gegeven in de Hoornse Vaart. Meer informatie is te vinden op de website van zwembad Hoornse Vaart, waar scholen zich ook kunnen aanmelden.

Univé, Stadswerk 072, Reddingsbrigade Bergen, Variopool, Decathlon Alkmaar en Alkmaar Sport sponsoren het Red je vriendje-programma. (foto: Alkmaar Sport)
Pin It
Bekeken: 2218x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/