Wat een gezellig kerstdiner had moeten zijn voor de minderbedeelden in wijkcentrum De Rekere in Alkmaar, is woensdagavond behoorlijk uit de hand gelopen. Twee weldoenersorganisaties kregen het met elkaar aan de stok en er werden zelfs klappen uitgedeeld. Zo schrijft mediapartner NH Nieuws.

"Uit het niets zei iemand iets in de strekking van 'jij vies vuil kutwijf'", vertelt Ellen van Prakkie 072. "En voor ik het wist heeft mijn schoondochter een klap in haar gezicht gekregen, en mijn schoondochter heeft teruggeslagen."

Onder de ruim vijftig genodigden van het diner zijn een aantal vrijwilligers van weldoenersorganisaties Prakkie 072 en Stichting Samen Zijn We Sterk Alkmaar. Twee partijen die niet op goede voet staan met elkaar. Zodra het groepje van Prakkie 072 binnenkomt, worden ze tegengehouden door iemand van Samen Sterk.

"We waren niet welkom", vertelt Silvia van Prakkie 072. De vrijwilligers werden daarom even apart gezet, en de organisatie gaat in gesprek met de mensen van Samen Zijn We Sterk. "Maar er was geen gesprek mogelijk. Zij hielden voet bij stuk, maar wij waren ook niet van plan te vertrekken", aldus Ellen.

Vervolgens escaleert de boel en een deel van de gasten vertrekt. "Buitengewoon vervelend", laat voorzitter Willem van Douwen van wijkcentrum De Rekere weten.

De aanleiding van de ruzie is voor Prakkie 072 niet duidelijk, maar Silvia heeft wel een vermoeden: "Jaloezie! Ik vind het gewoon zielig voor ze. Ik begrijp het niet. In december krijgen mensen de kolder in hun kop." Stichting Samen Zijn We Sterk Alkmaar wil vandaag niet op het verhaal reageren.

De Alkmaarse minderbedeelden krijgen gelukkig een herkansing. "Wij nodigen die groep uit om opnieuw een diner te hebben bij ons, ergens volgend jaar", laat Willem weten.
Pin It
Bekeken: 3116x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/